Barraca de Guimberes
Marganell

Guimberes

Es troba envoltada de vegetació. D'altra banda, la coberta ha perdut algunes lloses.
    M.Lloret-KuanUm

Barraca de notables dimensions que es troba construïda enmig d'un camp de conreu, aprofitant el desnivell d'un marge. Consta de dos cossos adossats; el principal és de planta baixa i pis i la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes laterals, mentre l'altre és d'un sol nivell i d'un sol vessant, que ha quedat cobert de vegetació. El cos principal es troba obert per la façana de ponent amb un portal amb brancals fets de pedra carejada i llinda de pedra sense carejar col·locada a plec de llibre. Aquest es troba situat al que seria el primer pis, però s'hi accedeix directament a causa del desnivell del terreny. Dins d'aquest cos hi trobem una tina circular encaironada, que s'omplia a través del portal descrit anteriorment. Des del cos annex, on hi ha un portal de les mateixes característiques que el primer però orientat a sol ixent, hi havia l'obertura per on s'extreia el vi posteriorment, com també hi és visible una menjadora per al bestiar. Els sostres d'ambdós cossos són amb volta d'arc de canó de pedra. L'acabat exterior de la barraca és de carreus disposats en filades irregulars, mentre a les cantonades els carreus són de majors dimensions i estan més ben escairats. La coberta és feta amb lloses de mitjanes dimensions.