Barraca de Cal Tupí
Vallcebre

Belians

Sostre ensorrat
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Barraca adossada en el marge, ensorrada, porta de llinda plana, llinda de 90cm x 12cm, entrada 62cm d'amplada i 125cm d'alçada, planta rectangular. La barraca està plena de vegetació que fa que sigui difícil agafar mides. Zona de camps conreats i feixes abandonades, al costat d'una casa abandonada i en ruïnes. Accés fàcil des de la pista de terra de Belians, al nivell de la Creu de Collell.

Al costat de la barraca hi ha les ruïnes de la casa abandonada Cal Tupí (J.Oriola). La relació entre la casa i la barraca no està clar. Es tracta d'una barraca de mida entre petita i mitjana. Hi ha moltes barraques en el municipi de Vallcebre i hi ha de totes les tipologies des de barraques refugi fins a barraques gairebé monumentals. La barraca refugi és petita i servia per aixoplugar-se. N'hi ha unes de molt petites en què hi cap només una persona i que servien per guardar eines. La barraca mitjana és més gran amb una amplada i una alçada que permeten una estada més còmoda, on s'hi podia cuinar i passar nit.