Barraca de Cal Ramon
Vallcebre

Al costat del nucli

OPC - María del Agua Cortés Elía

Barraca de pedra seca encastada en la paret del marge i orientada a l'est. Porta de llinda plana de 85x23cm, entrada estreta de 35 cm d'amplada i 70 cm d'alçada. La barraca te una profunditat de 145cm. Camps conreats al costat del nucli del poble. Accés fàcil a peu prop del inici pel camí ral de Vallcebre a Guardiola del Berguedà, recentment acondicionat per l'Ajuntament de Vallcebre.

Hi ha moltes barraques en el municipi de Vallcebre i hi ha de totes les tipologies des de barraques refugi fins a barraques gairebé monumentals. La barraca refugi és petita i servia per aixoplugar-se. N'hi ha unes de molt petites en què hi cap només una persona i que servien per guardar eines. La barraca de Cal Ramon és semblant a la barraca de Les Escaletes, al nord del nucli del poble de Vallcebre.