Barraca de Cal Carafí
Sant Llorenç d'Hortons

Sant Joan Samora
    A 240 m a l'est de Can Carafí i a 100 m del camí

Jordi Montlló Bolart

Barraca de vinya de planta rectangular (2,56 x 2,46 m) amb coberta, sustentada per biguetes de fusta, de teules àrabs a una aigua, amb la part més alta a la façana principal, orientada a migdia. La seva alçada és de 2,58 metres. Els paraments són de maons sense arrebossar i a les façanes laterals hi ha una petita obertura rectangular. La porta d'accés és de fusta, la obertura fa 76 cm de llum i 178 d'alçada.
    A l'interior es conserva un banc d'obra adossat a la façana septentrional i tan llarg com l'interior de la barraca. Hi ha un plafó de ciment situat damunt la porta amb les inicials T i E i a sota posa "dia 13 - 6 -1947". Sembla que a l'interior hi hagués una llar de foc ja que a l'angle nord-oriental hi ha un fumeral.

Hi ha dues parres de la mateixa alçada que la barraca al costat de la façana de llevant.

Les barraques són molt característiques en zona de vinyes, però l'Alt Penedès no és una comarca que es caracteritzi per una tipologia particular de barques i tampoc per tenir-ne gran quantitats. L'orografia, tipologia del terreny i d'explotació de la terra potser no necessitava aquests tipus de construccions.