Barraca Cal Rita
Vallbona d'Anoia

Castell de Pedra. Al nord del nucli urbà
    Emplaçament
    Camí del soldó, el primer a la dreta i fins a la primera cobra a la dreta. Endinsar-se a l'esquerra.
    399

41.53202
    1.7101
    392393
    4598622
    08292 - 41
    08292A004000190000UB
    Núria Cabañas

Barraca de planta quadrada circular construïda amb la tècnica de pedra seca, de granit i adossada a un marge amb dos graons per accedir a la terrassa superior. S'hi accedeix per un portal de llinda simple orientat sud. La coberta és en forma de falsa cúpula amb una petita cornisa de pissarra de lloses situada el punt d'unió entre la paret i l'inici de la coberta. La part exterior de la coberta presenta un túmul de terra i lliris. Al lateral sud de la paret est té un conjunt de cinc graons de pedra per accedir a la part posterior de la barraca.

ENRICH, MF; MIRET, MT; VICH, I. (2006): Pedra seca a l'Anoia. Carme, Orpí, La Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt. Ajuntament de la La Pobla de Claramunt.
    RIPOLL, R. (2003). Les construccions de paret seca a l'Anoia. A Els paisatges de la Vinya. Manresa:Centre d'Estudis el Bages.