Barraca Cal Rius 2
Vallbona d'Anoia

El Soldó. Al nord del nucli urbà
    Camí del soldó, després de deixar a l'esquerra una petita casa continuar recte.

Enderrocat
    Núria Cabañas

Barraca de planta rectangular construïda amb pedra lligada amb morter i ciment. S'hi accedeix per una porta d'arc de mig punt amb els brancals de maons i orientada al sud-est. De la coberta es conserva l'arrencament de la volta de canó realitzada mitjançant la superposició de maons plans.
    A poca distància de la barraca és conserva un dipòsit d'aigües pluvials juntament amb una pica de maons per fer la barreja del sulfat de coure per la vinya.

ENRICH, MF; MIRET, MT; VICH, I. (2006): Pedra seca a l'Anoia. Carme, Orpí, La Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt. Ajuntament de la La Pobla de Claramunt.
    RIPOLL, R. (2003). Les construccions de paret seca a l'Anoia. A Els paisatges de la Vinya. Manresa:Centre d'Estudis el Bages.