Balma Fosca
Matadepera

Carena de la Cova de les Ànimes
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Jordi Montlló Bolart

Balma situada al Camí de la Senyora, en direcció a la foradada del Camí de la Senyora i de l’ermita de Santa Agnès. Un dels accessos es fa vorejant el cingle esmentat. L’altre, des de Can Pobla, pel Camí dels Monjos fins a trobar el Camí de la Senyora.

Formada per l’erosió en el seu estrat més bla, consta de tres cavitats molt ombrívoles separades entre elles per pilars naturals amb la paret interior molt prima que va patint els estralls de l’erosió, semblant al procés observable a Sescorts o Ses Corts, no massa lluny del Morral del Drac.

La cavitat situada més a la dreta, i la més gran de les tres, presenta una banqueta interior i en alguns indrets permet restar dempeus. El sostre també té restes d’ennegriment provocat per les fogueres fetes al seu interior.

Es desconeix si en algun moment històric fou murada i no es tenen notícies de cap intervenció arqueològica que pogués aportar alguna dada històrica interessant de l’ocupació de l’home en aquesta balma.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.