Balma del Puig de les Baumes
Tavertet

Les Baumes
    Al cingle de llevant del puig i al nord de la casa de les Baumes.

Virginia Cepero González

Es tracta d'una petita cavitat situada al cingle de llevant del puig i al nord de la casa de les Baumes. Es tracta del buit que ha deixat un gran bloc de pedra al caure pel cingle.

És de planta rectangular, amb entrades a ambdós extrems, i fa una uns 10 m de llargària aproximadament.

Segons Quirze Parés (vegeu bibliografia) va ser habitada, per les restes que en queden, i pels tres graons de pedra que presenta.

BORBONET, A.; SANGLAS, J. (1999) Tavertet: el seu terme i els seus noms de lloc. Barcelona: Abadia de Montserrat, p. 110.

PARÉS i GANYET, Q. (2001) La Despoblació rural i les masies del Collsacabra (2ª edició). Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 324.