Balma de les Sabines
Capolat

Zona de Terrers.
    Emplaçament
    Des de Casanblanc, s’agafa una pista i es puja cap a la cinglera fins a la Balma Roja. A continuació, s’agafa un corriol poc marcat i es voreja la cinglera en direcció sud-oest.
    1250

42.11522
    1.73118
    395108
    4663348
    08045 - 69
    Desconegut
    08044A001000210000SS
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

La balma se situa a la gran cinglera de Casanblanc, orientada al sud. És molt oberta i presenta una visera de balmat gradual a gran altura. Té una amplada aproximada d'uns 27 m i una profunditat entre 3 m i 5,60 m. L'espai útil està delimitat per dos blocs caiguts a l'extrem est i oest. El nivell de circulació en tota la superfícies de la balma és planer i mostra un bon gruix de sediment. En tres llocs diferents de la balma també s’hi poden observar senyals de sutge.

El nom de “Balma de les Sabines” li van donar membres de la Societat d’Arqueologia del Berguedà, en desconèixer el nom popular que tenia, si és que n’ha tingut mai cap.

Les evidències observades, tant en gruix de sediment al llarg de la superfície de la balma, com les marques de sutge, fan pensar que probablement aquesta balma ha estat habitada o utilitzada en algun moment, tot i que no es pot precisar una cronologia sense una excavació arqueològica.