Balma de la Castellassa de Can Torres
Matadepera

La Castellassa de Can Torres
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Jordi Montlló Bolart

La Balma de la Castellassa de Can Torres, està situada en el vessant de llevant d’aquest imponent monòlit que s’alça a l’extrem nord-est del municipi de Matadepera, en ple cor del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac. L’accés es fa pel camí dels Maringes, un cop travessat el Mal Pas de la Castellassa. Té uns quinze metres de llargària per una fondària màxima de tres metres. No té estructures muraries i no permet posar-se dempeus al seu interior, però sí que és emprat com a refugi per a muntanyencs. El sostre presenta ennegriment provocat per alguna petita foguera de camp.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac.