Balma de la Canalassa
Capolat

Berguedà
    Es troba en terres de l'antiga parròquia de Sant Quintí de Taravil, a l'extrem occidental de l'actual municipi de Capolat.
    1290

42.076249643934
    1.6892981529236
    391580
    4659073
    08045 - 55
    25184A003000220000WT
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Balma orientada a ponent amb una amplada de 18 m, una profunditat de 4,8 m i d'alçada variable. El terra s'inclina cap a ponent i no s'hi pot apreciar pràcticament sediment. Al costat que es troba més al nord hi ha un petit refugi delimitat per un mur de pedra seca semicircular. Aquest espai coincideix amb el punt més baix de la balma. A diferència d'altres refugis, en aquest cas no es poden veure restes de sutge en la superfície del sostre. S'hi va trobar un fragment de ceràmica vidriada melada de cronologia relativament contemporània.

No coneixem les dades exactes de la cronologia de la seva utilització. Probablement, va ser utilitzada durant diferents èpoques com a refugi per pastors o treballadors del bosc. Podem imaginar que va ser usada al llarg del segle XIX, però és possible que també ho fos en períodes més antics.

SOCIETAT D’ARQUEOLOGIA DEL BERGUEDÀ (2022) Història dels masos del Municipi de Capolat. Inèdit.