Ball de diables
Font-rubí

Música i dansa
    XX-XXI
    Miquel Gea i Bullich

El ball de diables de Font-rubí s'inspirà en la forta tradició d'aquest tipus de balls de foc que trobem al Penedès. A banda de l'habitual correfoc a la cercavila de la festa major, els diables de Font-rubí també reciten el que ells anomenen "versots diabòlics" que, carregats de sàtira i ironia, tracten sobre els esdeveniments ocorreguts al municipi al llarg de l'any. Els vestits de la colla, tal com és tradicional, estan fets amb roba de sac..

La colla de diables de Font-rubí va nèixer l'any 1980 impulsada des de l'ajuntament per al senyora Montserrat Serra. Des de la seva creació ha estat una de les protagonistes de la festa major del municipi, tot i que, com és lògic, ha tingut alguns alts i baixos al llarg d'aquests anys.