Avets del pla del Prat
L'Esquirol

Sant Julià de Cabrera
    Al bell mig del pla del Prat.

Espècimen botànic
    Catàleg de béns a protegir POUM 2007, N15. Bé d'interès.
    Virgínia Cepero González

L'avetosa del pla del Prat creix al vessant més obac del cim i en contacte amb la fageda, a uns 1.290 m d'altitud.
    Es tracta d'un bosc d'avets format per exemplars d'Abies alba. Van ser plantats a principis del segle XX per Manuel Crosas i molts d'ells van ser talats a la dècada dels anys 50 del segle passat, però van tornar a brotar.
    Des d'aquest indret es poden contemplar unes magnífiques vistes del pla de Cabrera.

Protegit pel PEIN. Decret 328/92.

Antigament a l'aveteda es recol·lectava la trementina de l'oli de l'avet o de les pinyes amb les que s'obtenia un xarop d'acció expectorant i antitussígena. També era aprofitada per a l'extracció de fusta.