Avenc Hanna Svacbronc

Pla de Campgràs
    Situat, aproximadament, a 700m en direcció nord-est de l'encreuament entre el GR92 i el GR92-4.

Cretaci
    Pública
    Diputació de Barcelona, La Pleta. Carretera de la urbanització "Rat-penat" a la Plana Novella, Km. 3
    Conxi Rodríguez

Avenc situat en un terreny de calcàries amb intercalacions dolomítiques del Cretaci inferior, d'edat Valanginià-Barremià, té una profunditat màxima de 41m. La boca dóna accés a un pou de 11m unit mitjançant un pas estret, obert en la base, amb una sala de 5m d'alçada, que té les parets cobertes per una colada estalagtítica i la planta ocupada per materials clàstics. En aquesta sala s'obre una petita galeria de 2m de longitud per 2m de profunditat que finalitza en un fus de 9m d'alçada, a 3m sota la seva cúpula. Aquest pou comunica amb dues petites sales laterals que tenen moltes concrecions i penetra des de la seva planta inclinada a la part alta d'un nou fus de 18m a 15 sobre la seva base.

La Federació Catalana d'Espelologia -secció Villalta d'arqueologia i paleontologia ha proporcionat dades referents als avencs i coves.

BORRÀS, J.(1973) "Catalogo espeleológico del macizo del Garraf" Vol III. Barcelona.
    MIÑARRO, J. M. (1993) "Inventari Espeleològic de Catalunya" Federació Catalana d'Espeleologia.