Avenc dels Negres

Pla de Campgràs
    Situat, aproximadament, a 627m en direcció nord-est de l'encreuament de GR92 i el GR92-4.

Cretaci
    Pública
    Diputació de Barcelona, La Pleta. Carretera de la urbanització "Rat-penat" a la Plana Novella, Km. 3
    Conxi Rodríguez

Avenc situat en un terreny de calcàries amb intercalacions dolomítiques del Cretaci inferior, d'edat Valanginià-Barremià, té una profunditat màxima de 35m. El fus de 25m que constitueix el primer pou de la cavitat comunica amb l'exterior per una xemeneia d'exigua dimensió que parteix de la seva cúpula. La base d'aquest pou fusiforme assoleix unes dimensions de 3,5m d'amplada i està ocupat per materials clàstics que formen pendent cap a l'extrem N, a on enllaça amb un pou de 7m d'estructura semicircular, amb un fons on es pot trobar una quantitat regular de petits clastes procedents dels despreniments parcials barrejats amb el mateix fang que recobreix les parets.

La Federació Catalana d'Espelologia -secció Villalta d'arqueologia i paleontologia ha proporcionat dades referents als avencs i coves.

BORRÀS, J.(1973) "Catalogo espeleológico del macizo del Garraf" Vol III. Barcelona.
    MIÑARRO, J. M. (1993) "Inventari Espeleològic de Catalunya" Federació Catalana d'Espeleologia.