Aplec del Dilluns de Pasqua a Penyafel Santa Margarida i els Monjos

Alt Penedès
Penyafel.

Coordenades:

41.32109
1.66286
388091
4575264
08251-80
Patrimoni immaterial
Manifestació festiva
Modern
Contemporani
Bo
Inexistent
Lúdic
Pública
Tríade scp

Tradicionalment Penyafel ha estat un lloc d'aplec de gent de Santa Margarida i els Monjos, Moja i Vilafranca. En l'actualitat el dilluns de Pasqua es manté com un aplec on s'hi donen cita veïns de Santa Margarida i els Monjos i Moja. Aquest dia la gent es troba, menja i hi passa el dia tot fent vida en comú, també s'hi canten Caramelles.

Tradicionalment s'havien fet tres processons al santuari de Nostra Senyora de Penyafel: el 25 de març (anunciació del Senyor), el dilluns de Pasqua i el 8 de setembre (festa de les Mare de Déu Trobades), als quals s'hi aplegaven gent de Vilafranca, Moja i Santa Margarida i els Monjos. D'aquestes tres processons o aplecs es conserva el de dilluns de Pasqua.

ARASA FERRER, JOSEP (1991) 'Aquell poble que el temps s'endugué.' Ed Comissió de festes Sta Margarida i els Monjos, Santa Margarida i els Monjos. GIRONA, J.: (1980) 'Santa Margarida i els Monjos. Passeig per la nostra història.' Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. Santa Margarida i els Monjos. P.93.