Àpat de Tots Sants
Castellbell i el Vilar

Costumari
    Ja no es fa.
    Sense accés
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Diferents testimonis de Castellbell recordaven un ritual molt estès a Catalunya però perdut des de fa molts anys. Mario Segura recorda "Antiguamente la gente tenía como costumbre dedicar un día al año a sus familiares difuntos. Las familias se reunían y hacían una comida en recuerdo de sus muertos en la que dejaban un sitio vacío para ellos". El Jordi Farras diu que per Tots Sants les families es reunien al migdia per dinar "i en els difunts sels posaven plats i coberts com si encara fossin vius". I, finalment, la Rocío Garzón diu que abans per la castanyada "la gent feia uns grans sopars i menjaven castanyes i si tenien algun familiar mort posaven un plat i els coberts.". Tots aquests testimonis estan publicats a la revista local El Brogit (1980)

AA.VV (1980). La castanyada; dins El Brogit. Periòdic informatiu de Castellbell i el Vilar, 10, novembre de 1980, pp. 6.