Festival Internacional de Cant Coral de Catalunya Centre
Castellbell i el Vilar

Música i dansa
    Jordi Montlló i Laura Bosch

La Capella de Música Burés de Castellbell i el Vilar juntament amb la Polifònica de Puig-reig organitzen aquest festival, que neix amb la voluntat de compartir experiències amb altres corals del món i així aprendre els uns dels altres. La Capella de Música Burés ja havia participat d'altres trobades i havia estat convidada a cantar juntament amb d'altres corals. L'exhibició és una de les més importants de la zona ja que hi participen corals de tot el món i les locals ofereixen concerts de qualitat a les comarques centrals. El Festival fa els concerts durant tres dies, en setmanes variables, preferentment al setembre. Cada dia canten una o dues corals i en la cloenda actuen totes, primer de forma individual i, per acabar, interpreten vàries peces, conjuntament.

La Capella de Música Burés és una coral mixta a quatre veus formada per prop d'una vintena de cantaires repartits de la forma més equilibrada possible entre les diferents cordes. L'actual directora és la Mireia Subirana.
    Es crea l'any 1914, gràcies a l'empenta de moltes persones i a la valuosa col·laboració del mestre Florenci Vila i Vilaseca i del seu amic Manel Ripoll i Quinquer, fill dels amos de la fàbrica. El seu primer nom fou Orfeó La Formiga. Després de la Guerra civil es canvia el nom.

Fotos extretes de la pàgina de facebook de la Capella de Música Burés.

La primera edició es fa l'any 1980, (del 8 al 14 de setembre) i des del primer moment està organitzat conjuntament per la Capella de Música Burés i Coral Joventud Sardanista de Puig-Reig, que és el primer nom de la Polifònica de Puig Reig.
    Des d'aleshores els concerts es reparteixen entre les dues poblacions, i s'ha mantingut el costum de convidar una coral de la comarca, i també la d'acollir les corals convidades a casa de les famílies de les corals amfitriones i d'altres llars que s'ofereixen desinteressadament. Els festivals compten amb la col·laboració de grups instrumentals de la zona.

COL·LECTIU PROMOTOR DE "EL BROGIT" (1980). El Brogit, núm. 7, agost de 1980; pp.1.
    COL·LECTIU "EL BROGIT" (1981). Festivals Internacionals de Cant Coral de Catalunya Centre; El Brogit, núm. 19, agost de 1981; pp.1.
    COL·LECTIU "EL BROGIT" (1981). Crónica dels Festivals; El Brogit, núm. 20, setembre de 1981; pp.12-14,
    VILASECA, Domingo (1980). Festival de cant coral de Catalunya centre; El Brogit, 8, setembre de 1980, pp. 2.