Antigues piscines municipals
Figaró-Montmany

Actual aparcament de l'Estació del tren.

Enrunat
    Ajuntament de Figaró-Montmany. Crta de Ribes n.34. Figaró-Montmany 08590.
    Anna M. Gómez Bach

Espai obert parcialment arbrat que actualment s'utilitza com a plaça d'aparcament de l'estació del tren de Figaró-Montmany. Al fons d'aquest solar resten encara visibles estructures relacionades amb les antigues piscines municipals. Es tracta d'edificacions en obra de factura contemporània corresponent a cambiadors públics de les piscines; així com alguns murs de contenció d'una sola cara vista i en pedra seca que funcionen com a talús o element de contenció.

Les piscines municipals del Figaró es van inaugurar a finals de la dècada de 1950. La seva construcció respon al resultat d'una intervenció ciutadana basada en la reivindicació i el dret de tenir piscines enfront l'oposició de la parròquia. A prop hi havia l'antic camp de futbol ben documentat ja al 1910 i que posteriorment va ser traslladat a Gallicant. Les piscines municipals ubicades davant l'estació es van tancar i la demanda va quedar absorbida entre les piscines de Montmany, al club de tennis i les piscines municipals de Gallicant.