Antic pont del cremallera
Monistrol de Montserrat

Només resten les bases
    AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA
    Helena Garcia Navarro

Bases de l'antic pont pel qual passava el cremallera.
    El pont constava de tres trams de ferro: els dos dels extrems eren de 33,60 m i el central de 40,60 m, assentats sobre dos estreps de 2.40 m. La coronació dels murs d'acompanyament es construí de pedra i morter.
    El tauler de ferro del pont n'abraçava tots tres trams i recolzava damunt les piles i els estreps. Era format per quatre bigues contínues, de secció de doble "T", col·locades en sentit linial. Damunt d'aquestes bigues recolzaven les biguetes transversals. Dels extrems de les biguetes sortien uns angles de ferro per la part superior dels quals corria un passamà que feia de barana del pont. Damunt les piles es col·locaven les plaques i els corrons que n'havien de regular les dilatacions i les contraccions.

El pont va ser dissenyat per deixebles o per l'escola d'Eiffel, segons una tècnica que en el moment de la seva construcció es considerava la més avançada.
    El pont també era conegut com "Pont de ferro".

Després de modificar-se el traçat del cremallera, el pont va quedar en desús i es va desmuntar la part superior, que li donava personalitat.

Gurgui, Miquel (1982). "El cremallera de Montserrat. 1892-1957". Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Política General i Obres públiques. Direcció general de transports.
    Masats i Llover, Joan (1982). "El cremallera de Montserrat. Centenari de la seva fundació, 1882-1982". Castellbell i el Vilar.