Alzinar de Can Burguès
Santa Eulàlia de Ronçana

Des de la carretera de Bigues, passada la Sala per un camí a l'esquerra

Espècimen botànic
    Alguns exemplars es troben en mal estat.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

L'alzinar de Can Burguès és un bosc eminentment d'alzines situat a migdia de la masia de Can Burguès. És creuat pel camí que porta a la masia i un torrent, entorn el qual hi ha diverses alzines centenàries que amb les seves branques sinuoses formen un túnel de vegetació. També s'observa algun exemplar de roure i de pi.

Des de temps antics, un dels llocs habituals de reunió del govern de la baronia de Montbui va ser el bosc de Can Burguès, en un tros conegut com la plaça dels Encants. Entre els anys 1915 i 1925, s'hi feia el ball de la Festa Major del Rieral. En urbanitzar-se la zona durant la segona meitat del segle XX la seva extensió original quedà reduïda.

CABOT, J. ; MARGENAT, J.; RELATS, V. (1990). "Els arbres monumentals de la Vall del Tenes", Ronçana. núm. 155. Santa Eulàlia de Ronçana: Revista Ronçana.