Alzina de Vilartimó
Lluçà

Sector nord-oest del terme municipal
    A 9300 metres per pista asfaltada i pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 37'200

Espècimen botànic
    Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Jordi Compte i Marta Homs

L'alzina de Vilartimó està situada en una vessant boscosa a l'est de la masia de Vilartimó i al nord-oest del serrat de Cabres Mortes.
    S'accedeix a l'alzina a través d'un corriol que s'inicia al nord de la masia de Vilartimó i es dirigeix al serrat de Cabres Mortes, passant per la zona boscosa on es troba l'alzina.
    Es tracta d'una alzina de grans dimensions, amb un perímetre de tronc de 384 centímetres a un metre d'alçada. Destaca especialment per la gran alçada que assoleix, propera als 15 metres ja que té una estructura molt vertical, amb la majoria de branques acabant a gran alçada. Està situada en una zona de bosc de pins amb alzines i roures dispersos i forma al seu voltant un espai ombrívol sense sotabosc.