Alzina de Castelladral
Navàs

Bages
    Sector central del terme municipal. Antic terme del Castell de Castelladral, parròquia de Sant Miquel de Castelladral.
    Carretera de Súria a Viver i Serrateix (B-423), al km. 9,1 cami a la dreta (sud-est) uns 100 m.
    644

41.89779
    1.78216
    398979
    4639145
    08141 - 308
    Espècimen botànic
    BPU
    Pla Especial Urbanístic de Protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages), 2018, amb el núm. 10.BN. Nivell 4. Ambiental.
    08140A009000060000IT
    Jordi Piñero Subirana

Alzina singular, situada uns 200 m al sud-est del nucli de Castelladral, al marge d’un camí que condueix a diverses cases d’aquest sector. Es tracta d’una alzina (Quercus ilex) que està formada per tres troncs principals probablement de rebrot de la soca original. Cada un dels troncs té més de 1,5 m de perímetre, que en conjunt formen un capçada d'envergadura.

CAIXAL, ÀLVAR; VILAMALA, Imma i altres (2018). Pla Especial Urbanístic de protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages). Ajuntament de Navàs. Fitxa 10.BN.