Alzina de Can Ros
Subirats

Espècimen botànic
    Aquest espècimen botànic és mort.
    Arbre Monumental
    Oriol Vilanova

Alzina (quercus ilex) de 15 metres d'alçada; a la base el tronc mesura un perímetre de 4,35 metres. Actualment està morta.

També era coneguda amb el nom d'Alzina Gran.
    Era un dels arbres més destacats d'aquesta espècie al Penedès, i, segons Salvador Llorac, símbol de l'antic municipi de Subirats. En tot cas, el topònim és una referència identitària del municipi, en el sentit que és i ha estat molt conegut per vàries generacions de la població
    Al costat de l'arbre, un cartell del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Direcció General del Medi Natural, de la Generalitat de Catalunya declara l'alzina de Can Ros "Arbre Monumental". És l'únic que exemplar que ha estat catalogat com a monumental en tot el municipi

Els especialistes en silvicultura atorguen a l'alzina de Can Ros una antiguitat aproximada de 400 anys.