Alzina de Cal Noguera
Gisclareny

En uns planells a l'oest de Cal Noguera i a tocar el camí ral
    Sender local de Rocadecans a Ca l'Estevenó i Cal Noguera (45 mins)

Espècimen botànic
    Bo
    No està protegida però es situa dins del Parc Natural del Cadí Moixeró i s'aplica la mateixa protecció del parc
    PEIN. Llei 37/1966 de 31 de maig; Decret 353/1983
    00901600DG07E0001WK
    Pere Cascante i Torrella

Important alzina centenària situada en uns planells al costat de la casa de Cal Noguera i del camí de Ca l'Estevenó. Es tracta d'un arbre amb unes característiques monumentals i amb un tronc que medeix més d'un metre d'amplada i que té una copa que abraça gairebé els 5-6 metres al seu voltant. Es tracta d'un arbre que no està protegit però que es podria considerar com a arbre monumental degut a la seva magnitud. Sembla correspondre amb un exemplar de més de 400 anys

Important alzina que denomina la ruta "r" de Gisclareny i matrcada en verd i blanc com a sender local que parteix de la Collada de Turbians, baixa per Rocadecans Ca l'Estevenó continua a Vilella i retorna al coll de Turbians

GENERALITAT DE CATALUNYA. Departament de Medi ambient i Habitatge. Parc Natural del Cadí Moixeró.