Alzina bonica de Busquets
Perafita

Sector sud del terme municipal
    A 600 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 9'500.

Espècimen botànic
    Jordi Compte i Marta Homs

L'alzina bonica de Busquets està situada al peu de la pista forestal que comunica la masia de Busquets amb la carretera BP-4653, uns 300 metres al nord de la masia que li dóna nom, en un marge entre dos camps.
    Es tracta d'una alzina (Quercus ilex) de grans dimensions que conserva la capçada completa, molt arrodonida. Té un perímetre de tronc de 336 centímetres a 1 metre d'alçada i una capçada que assoleix pràcticament els 25 metres de diàmetre, conservant una forma arrodonida pràcticament perfecte que s'estén de manera paral·lela al terra, sense assolir grans alçades. Just davant de l'alzina hi ha un monòlit amb una placa metàl·lica commemorativa on es llegeix "l'alzina bonica de Busquets".