Allò en Ros
Sant Pere de Ribes

Allò d'en Ros
    Pel camí del cementiri en direcció Can Sidro.

Edats dels Metalls
    -V/I
    Dolent
    L'extrem sud del turó va ser rebaixada per plantar-hi vinya, pel que part del jaciment podria haver quedat destruït.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    CCAA 367
    08231A029000370000LX
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

A la zona coneguda com Allò d'en Ros, al nord oest del nucli de Sant Pere, s'hi va localitzar una sitja amb les restes de dos individus a l'interior, a més de ceràmica comuna romana. Tal i com consta a la Carta Arqueològica, pel voltant també s'hi va trobar ceràmica de vernís negre, fragments d'àmfora, ceràmica ibèrica, ceràmica sigil·lata i clara. Igualment, en els afloraments de roca de la proximitat s'observen retalls que podrien correspondre's a d'altres sitges.

Del jaciment se'n té coneixement des dels anys 1930. Va ser excavat per primer cop l'any 1984 per un aficionat de Ribes, quan es va localitzar una sitja. L'any 1985 Antoni Ferrer, del Museu de Vilanova, va demanar permís per excavar la zona, però va li va ser denegat.