Al sud de Can Pau Magí o Carretera d'Òdena a Manresa o Drecera de Castellfollit del Boix
Òdena

  Anoia
  Carretera C-37, Km. 70,800
  Emplaçament
  A l'esq. De la C-37z just abans d'arribar al trencant de l'accés a la masia de Cal Pau Magí

  Coordenades:

  41.61598
  1.64916
  387455
  4608022
  Número de fitxa
  08143 - 299
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Romà
  Ibèric
  Estat de conservació
  Dolent
  Camps de conreu
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CC.AA. 3020
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  08142A00500050
  Autoria de la fitxa
  Lluís Pedraza Jordana

  Jaciment ubicat en un camp de conreu que hi ha a l'esquerra de la carretera d' Òdena a Manresa, enfront de la fàbrica de guix, i entre la carretera i l'antic camí a Castellfollit del Boix, orientat a migdia. La zona de màxima concentració de materials està en la part central del camp i en contacte amb el bosc, en una área de dispersió d'uns 50 metres de radi.
  Entre els materials destaquen una paret de dolium i bocins esberlats d'un morter; dues bases de pedra de molí circular, així com també una pedra amb una perforació central que no arriba a travessar-la; fragments d'àmfores ibèriques de la costa catalana de pastes bicolors i monocromes; fragments de vores i cossos de grans gerres a torn, de perfil globular, de pastes monocromes i bicolors, i llavis de tendència plana; fragments de ceràmica ibèrica feta a mà (olles o gerres de perfil en "S"; de parets gruixudes i fons pla); un fons d'una copa de ceràmica Campaniana B (175-50 aC) forma Lamboglia 3a.
  Es podria afirmar que es tractaria de les restes d'un hàbitat que no s'ha trobat o que ha desaparegut.

  El jaciment va ser descobert el 1972 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). Durant la redacció de la Carta Arqueològica, el 1984, ja es va constatar la inexistència d'estructures vinculades al jaciment i la dispersió del material ceràmic en una àrea aproximada d'uns cinquanta metres de radi des de l'epicentre del suposat lloc d'habitació, als marges del camp de conreu.

  MALUQUER DE MOTES, J. [ET ALII] (1982). Catàleg provisional dels poblats de l'època ibèrica al Principat de Catalunya, Universitat de Barcelona. Institut d'Arqueologia i Prehistòria, Barcelona.