Ajuntament de Borredà
Borredà

Plaça Major nº 4, 08619- Borredà
    Nucli antic de Borredà

Bo
    L'edifici del nou Ajuntament de Borredà és fruït de les obres de construcció efectuades entre 1980-1981 amb el suport de la Diputació de Barcelona, els fons de cooperació d'aquesta institució i el mateix Ajuntament de Borredà. El projecte fou signat per l'arquitecte Francesc d'A. Viladevall.
    Qualificat com a edifici d'Interès a les NNSS-2002
    IPA nº 3183
    Ajuntament de Borredà. Plaça Major nº 4, 08619- Borredà, Tel. 93 8239151)
    C. Sellés, R. Serra, P. Cascante

Construcció civil, casa entre mitgeres, de planta baixa, dues plantes i sota teulada; construïda amb pedra seguint els models de l'arquitectura urbana del nucli antic de Borredà, l'actual edifici de l'Ajuntament es va reconstruir de bell nou el 1980.

Al llibre "Memòria. Una història gràfica del poble de Borredà", Borredà 2002, coordinat per Carme Fornells s'hi reprodueix una fotografia de mitjans s. XX del vell Ajuntament (p.18)

Des del s. XVII es documentada l'existència de la Casa del Comú de Borredà a la plaça Major. Els batlles i els regidors eren nomenats pels abats del monestir de Sta. Maria de Ripoll, senyor jurisdiccional del lloc, entre els pagesos benestants de la parròquia; a partir de mitjans s. XVIII comencen a nomenar, per aquests càrrecs, paraires que acaben per controlar la vida del pròsper nucli urbà al llarg del s. XVIII, tot desplaçant els pagesos, i impulsant la reforma del règim municipal.

FORNELLS, Carme coord.(2002) "Memòria. Una història gràfica del poble de Borredà".Borredà.
    SERRA, Rosa. (et al.) (1991). Guia d'Art del Berguedà, Berga.
    SERRA, Rosa (1998: 34-39). "Les possessions del monestir de Santa Maria de Ripoll al Berguedà". l'Erol. Berga.
    VV.AA (1990). "Borredà". Col·lecció Els Llibres de l'Àmbit, Àmbit de Recerques del Berguedà. Berga .
    VV.AA. (1994). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El Berguedà, vol.5, Barcelona: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.