Ajuntament
Rellinars

Plaça de l'Ajuntament, s/n

Ajuntament de Rellinars - Plaça de l'Ajuntament, s/n, - 08299 Rellinars
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Edifici de planta quadrangular que consta de planta baixa i pis. La coberta és a dues aigües, de teula àrab i el carener perpendicular a la façana principal. La façana principal, orientada a nord-est està formada per una composició simètrica de les seves obertures. A la planta baixa, quatre finestres i dues portes d'accés, mentre que a la planta pis, quatre obertures; dos finestrals als extrems i dos amb accés a peu a la balconada. Totes les obertures tenen un recreixement al voltant fet amb maó i són d'arc rebaixat. Els paraments són arrebossats, llisos i pintats monocromàtic amb un sòcol de protecció. Al davant hi ha una placeta enrajolada amb un arbre i una font urbana amb polsador de peu que comunica directament amb la Biblioteca. Per sota del carener hi ha un ull de bou de ceràmica que deixa respirar el sota coberta i per sota mateix un plafó de rajols ceràmics realitzats en gres, pel monjo Paulí i datats de l'any 2002 amb el nom de l'edifici: Ajuntament de Rellinars que es repeteix a la façana sud-oest.

Els plafons ceràmics estan signats amb el sobrenom de Paulí, nom amb que era conegut Lluís Pérez Calvo (Barcelona 20/05/1930 - Manresa 15/10/2016). L'any 1947 va ingressar al Monestir de Montserrat i d'ençà se'l va conèixer amb aquest nom. Va estudiar a l'Escola Massana i l'any 1962 crea el taller de ceràmica blava del monestir. L'any 1966 amb set monjos més es trasllada al conflent i junts tornen a fundar la comunitat benedictina de Sant Miquel de Cuixà.