Casal de cultura l'Escola
Rellinars

Plaça de l'Ajuntament, s/n

Ajuntament de Rellinars - Plaça de l'Ajuntament, s/n, - 08299 Rellinars
    Jordi Montlló i Laura Bosch

L'edifici Casal de Cultura i d'Entitats - L'Escola és un edifici ubicat a la Plaça de l'Ajuntament. És de planta quadrangular amb la coberta a quatre vessants de teula àrab. Esta format per dues plantes. La simetria de l'edifici només queda en part modificada per la construcció de la caixa externa per a l'ascensor però que s'integra perfectament a l'entorn. La comunicació amb l'edifici s'ha solucionat amb una estructura de vidre i alumini de color marró. Constructivament la planta baixa segueix els mateixos canons que l'edifici de l'Ajuntament; les obertures de la planta baixa presenten un recreixement al voltant fet de pedra, mentre que a la planta pis tot el perímetre ha estat realitzat amb vidre doblat i muntants d'alumini per aprofitar al màxim la llum del dia. Els paraments són arrebossats, llisos i pintats monocromàtic a excepció dels recreixements del sòcol, cantonades i la línia visual de separació de les dues plantes. Els accessos a l'interior de l'edifici es poden fer a través de les escales o rampes adaptades. A la planta baixa hi ha una sala d'actes, polivalent, i un despatx habilitat com a Punt d'Informació del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac. La planta pis consta d'una àrea d'esbarjo i una biblioteca dotada dos despatxos.

Els horaris d'obertura són de 10 a 14h els dissabtes, diumenges i festius. Obert del 15 de febrer al 25 de juliol, i del 6 de setembre al 13 de desembre.

El 22 de juny de l'any 2014 una part de l'edifici de l'Ajuntament s'habilita com a Punt d'Informació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac fruit d'un conveni entre el Parc i l'Ajuntament de Rellinars; comptava amb un punt d'informació interactiu situat a l'exterior de l'edifici. Posteriorment s'habilita una part de la planta baixa del Casal Cultural i es trasllada el Punt d'Informació. En aquest local les diferents entitats del poble hi poden desenvolupar activitats culturals com exposicions, conferències, concerts, obres de teatre, projecció de pel·lícules, i l'activitat esportiva.
    En aquest indret s'inicia l'itinerari SL-C 57 La pedra seca. Hi transcorre el GR 5 i els 3 monts.

Butlletí Oficial de la Província de Barcelona. Administració Local. Reglament d'utilització del Casal de Cultura i d'Entitats - L'Escola, núm. 233/pàg. 14 de 28 de setembre de 2004.