A prop de Can Vives
Òdena

Camí de Can Sabater a Rumbà, PK 0,800
    Al vessant conreat d'un turó al nord del bosc de Can Sabaté, a uns 200 m de la casa de Can Vives

Camps de conreu
    Lluís Pedraza i Jordana

A prop de la Casa de Can Vives, a uns 200 m al sud, passant pel camí que va a Rumbà, al vessant d'un turó ple de marges amb ametllers, apareixen abundants fragments de ceràmica grisa medieval, principalment peces molt grolleres, de cuita poc acurada i usos relacionats amb la cuina i l'emmagatzematge. Aquesta concentració i abundància de ceràmica fa que no s'hagi de descartar la possibilitat que el jaciment correspongui a un forn. En el moment de la visita al jaciment amb motiu de la realització de la Carta Arqueològica es constatà l'absència de materials de construcció i de restes d'estructures, tot i que és possible que hagin estat destruïdes per l'ampliació mecànica dels límits de les zones agrícoles o per l'afegitó i modificació dels marges de pedra seca de les feixes del turó.

Jaciment descobert pel senyor Pere Arnau, d'Igualada.