Taller de Titelles Marduix
Sant Esteve de Palautordera

Carrer de la Vallmanya, 35
    Emplaçament
    Al nucli històric de Sant Esteve de Palautordera. Darrera de l'Ajuntament i des del parquing de Can Molins, agafar el carrer de la Vallmanya. En el número 35 se situa el taller de Titelles Marduix
    232

41.703823645841
    2.4365763758903
    453123
    4617046
    08207 - 106
    Segle XX
    Joana Clusellas i Jordi Pujol
    Lúdic/Cultural
    Ref. Cad. 3173035DG5137S0001BT
    Daniel Gutiérrez Espartero

L'espai privat i taller de 'Titelles Marduix' és una àmbit físic de creació i treball, un espai d'audiovisuals i de representació de les obres de la companyia.

Es tracta d'un espai que acull una zona de treball, un espai d'audiovisual, un escenari, una petita platea i una estructura aèria per ubicar persones i també els equips tècnics de la sala.

Aquest espai acull diferents activitats al llarg de l'any, totes elles relacionades amb la cultura popular, el teatre i les titelles. 'Titelles Marduix' també col·labora amb les escoles de l'entorn.

En aquest espai també estan conservades la col·lecció de titelles de la companyia, al voltant de 200 peces, la col·lecció de cartells dels espectacles de la companyia, així com d'altres materials comunicatius i audiovisuals pertanyents a la companyia.

'Titelles Marduix' neix el 1976 de la mà de Joana Clusellas i Jordi Pujol. S'instal·len a Sant Esteve de Palautordera, on creen les seves produccions. Primer en un taller a tocar de la carrertera principal del poble, i a partir de l'any 1990 a l'espai 'Taller-Teatre Marduix'.

Al llarg d'aquest 46 anys d'història, Titelles Marduix ha creat més de 200 personatges, ninots o titelles per a 40 espectacles.

Han actuat per tot Catalunya, les Illes Balears, País Valencià i Catalunya Nord, a més de diferents ciutats d'Espanya i Itàlia. També han fet actuacions a Bèlgica, França, Polònia, Txèquia, Portugal i Luxemburg.

Alguns dels seus espectacles principals han estat:

• El mariner de Sant Pau
    • Tirant lo Blanc
    • El Garrofer de les tres taronges (Homenatge a Joan Miró)
    • Frederic, i tu què fas?
    • Et regalo la lluna

El 2018 'Titelles Marduix' rep la Creu de Sant Jordi.

- MARTÍN, Josep A. (1998):  El teatre de titelles a Catalunya: aproximació i diccionari històric. Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1998. ISBN 9788478269044.

- «El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi 30 persones i 24 entitats». Generalitat de Catalunya, 17-07-2018. Arxivat de l'original el 2018-07-18.