Roure de Cal Noguera
Rubió

Cal Noguera. Maçana
    Des de Ca l’Escolà agafar el camí que porta a Cal Noguera

Espècimen botànic
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El roure de Cal Noguera es troba situat a la banda nord del camí de Cal Noguera. Es tracta d’un roure (Quercus robur) amb un perímetre de corona de 2,25 m. El roure és un arbre caducifolis amb una ampla i gran capçada i menys espessa que la de les alzines. La seva escorça es forca i arrugada i la fusta és molt apreciada per la fabricació de mobles. Les fulles són de color verd fosc per l'anvers i de color verd grisós pel revers i el fruit és el gla.

Apareix a la fitxa 009.EA de l'esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Rubió, coordinat per Imma Vilamala i gestionat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona