El Molí Vell
Rubió

Cal Canalet. Nord-oest de Rubió
    Emplaçament
    Passat Cal General seguir pel camí de la dreta fins a Cal Canalet. Sota la finca a la zona boscosa de l’esquerra.
    563

41.68208
    1.53515
    378081
    4615515
    08185 - 210
    Enderrocat
    08184A018000240000ZL
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El molí fariner de més avall es troba situat en una esplanada al sud-est de Cal Canalet, a tocar del torrent de l’Anoia. De l’edifici del molí es conserva una part de l’estança. Aquesta era de de planta rectangular amb la coberta interior en volta de canó lleugerament apuntada de pedra amb l’espai interior per una sola mola. L’accés es duia a terme per la façana de migjorn. A la part superior conserva part del mur de tancament de ponent amb una fornícula de secció rectangular. La façana de tramuntana correspon al propi mur de tancament de la bassa. Es tracta d’una bassa de planta rectangular construïda amb pedra ben escairada i col·locada amb filades regulars. A l’angle sud-oest hi ha el cup, de planta circular.