Resclosa del molí Nou i Vell de Castellet
Castellet i la Gornal

Riu Foix. Sud de les Masuques
    Emplaçament
    Des de les Masuques agafar la carretera BV-2117 direcció a Torrelletes. Passat el Km 10 direcció Cal Raventós
    117

41.28598
    1.64131
    386226
    4571395
    08058 - 152
    08057A046090090000YG
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Resclosa situada damunt del riu Foix, sota la finca de Cal Reventós. Es conserva un tram de 12 m de longitud construït en dos períodes diferents, segons denota els dos nivells constructius del mur de la resclosa. El més antic està realitzat a partir de còdols i pedres irregulars rejuntades amb argamassa i el segon tram, d’una amplada més reduïda de ciment.

L’última reforma de la resclosa possiblement es va dur a terme entorn l’any 1945. Segons un veí, Tonet Sevé, el mestre d’obra fou Feliu de l’Arboç.

ROVIRA, J. (2018): El riu Foix. El patrimoni natural i cultural del riu a l’entorn del Parc del Foix. Centre Documental del Parc Foix. Santa Margarida i els Monjos.