Molí nou de Castellet
Castellet i la Gornal

Davant del km 13 de la BV-2115

Enderrocat
    Generalitat de Catalunya
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Actualment del molí Nou hi ha pocs vestigis conservats i quasi mai són visibles atès que queden coberts per les aigües del pantà del Foix. Es troba situat al costat est del nucli de Castellet. Degut a la disminució de l’aigua del pantà ha estat possible observar una estança de pantà rectangular construït amb pedra irregular i maons amb ciment amb unes escales adossades a l’exterior de l’habitació per la banda de ponent amb un sota escala de mig arc de mig punt de maons.

El molí va quedar en desús amb la construcció del pantà del Foix l’any 1928 ja que va quedar completament cobert per les aigües de l’embassament.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic del terme municipal de Castellet i la Gornal. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.

ROVIRA, J. (2018): El riu Foix. El patrimoni natural i cultural del riu a l’entorn del Parc del Foix. Centre Documental del Parc Foix. Santa Margarida i els Monjos.