Rectoria de Sant Marçal
Castellet i la Gornal

Sant Marçal

Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La rectoria de Sant Marçal és un edifici adossat a la façana de ponent de l’església parroquial de Sant Marçal. És de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientat a migjorn. Consta de planta baixa, pis i golfes. El frontis s’hi obra el portal d’accés d’arc de mig punt i dues finestres protegides per una reixa de ferro. A nivell de pis hi ha un balcó central amb voladís i barana de ferro i dues finestres i a nivell de golfes s’hi obre una galeria de nou finestres d’arc de mig punt. Totes les obertures estan emmarcades amb maons. A la façana de ponent s’hi obren tres finestres per planta. Constructivament està realitzat amb pedra i argamassa i en cada façana s’hi remarca mitjançant una línia decorativa de maons les tres crugies horitzontals.

Durant la guerra civil la rectoria fou cremada i un cop finalitzada la guerra es va recuperar i restaurar l’edifici. Actualment s’utilitza com a vivenda d’ús social.