Corral de Rafeques
Castellet i la Gornal

Camps del Corral de Refeques. Nord de Castellet
    Des de Castellet BV-2117 direcció Torrelletes. El primer a l’esquerra

XVII-XX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El conjunt del corral de Rafeques és una construcció d’origen modern consolidada i en època contemporània, moment en el qual s’hi construeixen nous volums. L’edifici original és una construcció de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal,  orientada a llevant. Consta de planta baixa, pis i golfes. A la façana principal, a nivell de primer pis hi ha un arc de mig punt de maons tapiat amb una finestra central d’arc pla. Presenta diverses obertures a les façanes d’arc pla amb llinda i brancals de maons excepte el portal, que és d’arc de mig punt.El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa.

Informació extreta d’un informe on es va una relació de construccions, edificacions i conjunts de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal.

Existeixen referències documentals en un capbreu de 1656-1657 on apareix Hiacinto Refeques i més tard Onofre Refeques.