Cal Fèlix del Manou
Castellet i la Gornal

Masos de Sant Marçal. Sud de Sant Marçal
    Des de Sant Marçal agafar el camí dels Pous. Passat la casa Els Pous el primer a l’esquerra

Residencial - productiu
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Fèlix del Manou és una mas format pel cos principal i diversos annexes. El cos principal és una construcció de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a llevant. Consta de planta baixa i pis. Al frontis va ser reformat l’any 1991 ampliant i modificant alguna de les obertures. Actualment s’hi obra el portal d’accés d’arc rebaixat flanquejat per dues finestres a nivell de planta baixa i a nivell de pis un balcó amb voladís i barana de ferro a la part central i dues finestres d’arc pla. Segons una imatge anterior a les reformes hi havia dues portes d’accés d’arc pla i a la planta pis les tres obertures eren finestres. A la banda de llevant s’hi adossen dos cossos, a diferent alçada amb porta de garatge metàl·lica utilitzats com a magatzems. Per la banda de ponent s’hi adossen diferents volums a diferent alçada, antics corrals i la pallissa, creant un pati tancat per una baluard amb la porta d’accés d’arc de mig punt. L’any 1995 la pallissa es va reformar i convertir amb habitatge per treballadors. Els murs estan tots arrebossats i sense pintar.

Cal Fèlix del Manou és una construcció de finals del segle XIX. La van edificar els masovers que habitaven El Manou, avis de l’actual propietari que van censar un tros de terra a la família Romagosa, cens que va quedar redimit al cap de pocs anys.