Puigverdí
Castellet i la Gornal

Puigverdí. Sud-oest de les Masuques
    N-340 direcció l’Arboç. Agafar el trencall a l’esquerra davant les Casetes de Puigmultó

Residencial - productiu
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Puigverdí és una masia situada en un turó al sud-oest de les Masuques. El mas està formada a partir del cos principal amb algun cos annexa a la façana de ponent. El volum principal presenta una planta quadrangular amb una part de la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn i la resta de la cobert del volum és planat i utilitzada com a terrassa. Consta de planta baixa i pis. El frontis s’hi obre el portal adovellat d’arc de mig punt i protegit per una coberta amb pilars d’obra i vidre franquejat per dues finestres d’arc pla de diferent mida. A nivell de pis s’hi obra un portal d’arc de mig punt que dona accés directa a la terrassa i una finestra. Aquesta terrassa també s’hi pot accedir des de l’exterior per unes escales situades a la banda dreta del cos principal. Al costat de ponent s’hi adossa un cos de planta rectangular amb la coberta a una vessant i amb un portal d’arc de mig punt  amb una finestra de reduïdes dimensions a la part superior. A l’extrem nord d’aquest s’hi adossa un segon cos que creant un pati tancat per un baluard amb una porta d’accés d’arc pla. Davant hi ha un pati asfaltat amb un edifici independent de planta rectangular de planta rectangular amb la coberta a dues aigües. La façana principal, orientada a ponent, s’hi obren tres portes d’arc de mig punt amb porta metàl·lica, dues de les quals són de tipus garatge. Els murs estan arrebossats i pintats de blanc. Tot el recinte està ballat amb barana d’obra i metàl·lica.