Masia de l’Hort
Castellet i la Gornal

La Creu. Nord de la Gornal
    Des de la Gornal agafar el carrer de l’Eixample nord i el primer a la dreta

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La Masia de l’Hort estar formada per quatre volums annexes. El cos principal, situat a la part central és de planta rectangular amb la coberta a una vessant amb la pendent a ponent. Consta de planta baixa pis i golfes. Aquest se li adossa un segon cos per migjorn a una alçada inferior  amb les mateixes característiques de coberta i consta de planta baixa i pis. La façana principal d’ambdós volums, situada a ponent, s’hi obren dues portes d’arc de mig punt i diverses finestres d’arc pla amb reixa de ferro. A la banda de tramuntana s’hi adossa un cos de planta rectangular amb la coberta a una vessant i de planta baixa. A la façana s’hi obra un portal d’arc rebaixat i cinc finestres, també d’arc rebaixat i reixa de ferro. Finalment, a l’extrem de migjorn hi ha un espai porxat amb diversos arc de mig punt realitzats amb maons a sardinell. A la façana est s’hi obren quatre finestres a nivell de pis situades als dos volums centrals i una porta d’accés d’arc rebaixat de maons que tanca per aquesta banda la zona porxada. Al costat d’aquets accés hi ha rajoles ceràmiques amb el nom de Casa Posas. Davant la façana principal hi ha una àrea oberta delimitada per una balla.

Antigament anomenada de les Posas tal i com indica una ceràmica situada a la façana de la finca. El cognom Possas apareix documentat a la Gornal des del segle XVII amb Ramon Possas.