Molí de vent de la Casa Murada
Castellet i la Gornal

Fondo de la Palliseta. Sud de la Gornal
    A la Gornal agafar el carrer de Rosselló i seguir el camí un cop deixa d’estar asfaltat

Manca la part de les astes del molí
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

A la part posterior de la Casa Murada i a tocar del camí sense asfalt hi ha un torre d’un molí de vent per fer arribar l’aigua a la Casa Murada. Es tracta d’una torre de planta circular construïda amb maons amb la part superior coronada per un cercle de dimensions més reduïdes i encara conserva el pilar metàl·lic que suportava les astes del molí. A mitja alçada de la torre s’hi distribueixen quatre petites finestres de ventilació en forma de creu. A la façana que dona a llevant hi ha la porta d’accés d’arc de mig punt.  En una imatge de 1965 el molí ja encara estava en funcionant i segons la mateixa imatge a mitjans del segle XX se li modificaren les obertures, atès que segons la font gràfica aquestes estaven situades a tocar del coronament de la torre i eren de forma allargada amb la part superior circular