Mas Pigot
Castellet i la Gornal

Mas Pigot. Est Les Masuques
    Des de Les Masuques agafar el camí de la Rasa de Mas Pigot

XVII-XX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Mas Pigot és una construcció d’origen modern situada a la zona de les Masuques. Presenta una planta en forma de “L” formada a partir de tres volums. El cos principal és una construcció de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa, pis i golfes. Al frontis s’hi obre el portal adovellat d’arc de mig punt i diverses finestres. En destaquen les dues finestres de pedra del primer pis, una d’elles amb decorada amb un arc conopial i amb festejadors a l’interior. Conserva la major part de la distribució interior de l’espai amb les antigues portes de llinda de pedra i les escales de pedra per accedit al primer pis. Per la façana de tramuntana i de ponent s’adossen dos cossos emprats antigament per usos agrícoles. Els murs estan arrebossats i pintats de tonalitat ataronjada a excepció dels marc de les obertures i una de les cantonades del cos principal, que conserva les pedres cantoneres ben treballades i col·locades a mode de cadena cantonera. La zona davantera de la masia està enjardinada i envoltada per un tancat metàl·lic.

En el capbreu de Joan d’Icard dels anys 1656-1657 apareix citada Joana Coll, viuda de Francesc Coll pagès del Mas Pigot.

Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès