Les Peloses
Castellet i la Gornal

Carretera BV-2171. Est de Sant Marçal

Inexistent
    No té cap protecció però està inclosa al Pla Especial del Catàleg de les Masies i Cases rurals del municipi de Castellet i la Gornal. Text refós – Aprovació definitiva agost de 2014 amb el número de fitxa M4.1.1 / M4.1.2
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Antiga masia de Les Peloses o Espeloses situada a tocar de l’actual carretera BV-2171 direcció Sant Marçal i que actualment es trobava dividida en quatre habitatges a dues alçades. La façana principal es troba orientada a migjorn i ha estat modificada degut a la parcel·lació interior en habitatges. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. Totes consten de planta baixa i pis. L’habitatge situat més a ponent consta de sis obertures, tres per planta d’arc pla i col·locades simètricament. Adossat a la façana de ponent hi ha un corral d’una sola planta amb coberta a una vessant construït posteriorment juntament  amb un pati tancat. El segon i tercer cos s’hi obre la porta d’accés amb una finestra per planta i a l’últim volum, al situat més a llevant, hi ha una porta de garatge amb una finestra a nivell de planta pis. Totes les obertures són d’arc pla. La façana posterior també ha estat modificada amb l’obertura de noves finestres i espais de terrassa. Davant el frontis hi ha un seguit de construccions que han estat modificades per nous usos.

Antiga masia d’origen modern formada per dos cossos que a finals del segle XIX- principis del XX compartimentada i modificada en diferents habitatges.