El Prat
Castellet i la Gornal

Camps del Prat. Est de Sant Marçal
    BV-2171 des de Sant Marçal passat el km 13 el segon a l’esquerra

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El Prat és una construcció que segueix l’estil de l’arquitectura industrial de finals del segle XIX. El conjunt està format per tres volums. El volum central és amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn i consta d’una sola planta. A la façana s’hi obren dos finestrals d’arc rebaixat i quatre de reduïdes dimensions d’arc pla. Pel cantó est i oest se li adossen dos cossos simètrics amb la coberta a dues aigües amb el carener  perpendicular a la façana. Consten de planta baixa i dos pisos. Al frontis s’hi obre un portal d’arc rebaixat, una finestra a nivell del primer pis i una finestra geminada a nivell del segon pis. Les façanes adossades el primer volum s’hi obra una finestra a nivell de primer i segon pis i les façanes exteriors dues finestres a nivell de planta baixa i primer pis. La part posterior està tancada per un mur d’obra creant un pati tancat.  Els murs estan construïts amb pedra i ciment i totes les obertures emmarcades amb maons col·locats a mode de sardinell.

Antiga empresa de tèxtil.

Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Ajuntament de Castellet i la Gornal. Desembre de 2004.