Gegants de Sant Marçal (Tonet i Roseta)
Castellet i la Gornal

Col·lecció
    Associació de pares d’alumnes de Sant Marçal i Imatgeria i Artesania de Joaquim Hernández
    Entitat Geganters de Sant Marçal
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El gegants de Sant Marçal el formen una parella que representa la pagesia de Sant Marçal. La parella rep els noms del Tonet i la Roseta. Estan construïts amb cartró-pedra i fibra de vidre. El Tonet té una alçada de 3 m i un pes de 24 kg. Du una faldilla de color blau marí una camisa blanca i una armilla gris. A la mà porta una bota de vi. La Montserrat té una alçada de 2,90m i un pes de 23 kg. Du una faldilla i una camisa de tons rosats amb un mocador blanc damunt les espatlles i un davantal negre. A la mà porta un ram de flors. Actualment els gegants participen a la festa major de Sant Marçal i alguna de les trobades comarcals de gegants. El cap dels gegants ha estat realitzat per Imatgeria i Artesania de Joaquim Hernández d’Olot i la resta per Associació de pares d’alumnes de Sant Marçal

Informació i imatge proporcionada per Jaume Rubió