Gegants de Sant Marçal (Marçal i Montanyans)
Castellet i la Gornal

Col·lecció
    Dolors Sans
    Entitat Geganters de Sant Marçal
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El gegants de Sant Marçal el formen una parella que representa l’agricultura i la civilització en època romana, per la troballa de restes arqueològiques d’aquest període al nucli de Sant Marçal. La parella rep els noms de Marçal i Montanyans i estan construïts amb fibra de vidre per Dolors Sans amb estructura d’alumini. El Marçal té una alçada de 3,90 m i un pes de 70 kg. Du un vestit de color ocre amb una un mocador de color vermell. A la mà porta un pergamí enrotllat amb la data del seu bateig. La Montanyans té una alçada de 3,85 m i un pes de 69 kg. Du un vestit de color verd i es protegeix les espatlles amb un mocador de color verd pastel. A la mà porta un ram d’espigues de blat. Actualment els gegants participen a la festa major de Sant Marçal i alguna de les trobades comarcals de gegants.

Informació i imatge proporcionada per Jaume Rubió.
    Cada dos anys a la geganta Montanyans se li canvia el pentinat