Casetes d’en Llopart
Castellet i la Gornal

Carrer d’en Llopart. Sud-est de les Masuques

Inexistent
    No té cap protecció però està inclosa al Pla Especial del Catàleg de les Masies i Cases rurals del municipi de Castellet i la Gornal. Text refós – Aprovació definitiva agost de 2014 amb el número de fitxa M5.2.1
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Les casetes del Llopart és un conjunt de quatre cases situades a l carrer d’en Llopart, al sud-est de les Masuques. El conjunt de les edificacions presenta una estructura lineal entorn al carrer a diferents alçades i totes amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientat a migjorn. Consten de planta baixa i pis. La composició del les façanes principals és simètrica amb la porta d’accés a nivell de planta baixa i diverses finestres d’arc pla a nivell de planta pis. Totes les façanes estan arrebossades i pintades amb tons terrossos i ocres.

Les casetes d’en Llopart és un conjunt de cases que es van edificar a mitjan segle XIX pels treballadors del mas de Can Llopart. La primera que es va edificar és la central (núm. 6) que la van construir els mateixos propietaris de Can Llopart. La resta dels habitatges es van construir posteriorment pels mateixos treballadors pagant un cens a la propietat. A la dècada de 1960 les cases van redimir el cens.