Foneria can Valldejuli
Palafolls

Vall de Sant Genís
    Veïnat de Sant Genís

Dolent
    Algunes parets presenten esquerdes, forats i fissures. Parts dels murs han perdut l'arrebossat de ciment.
    Ref. Cad.: 08154A011000330000YF
    Àlvar Sáez Puig

La foneria es troba dins la finca de Valldejuli, on encara es conserva la masia amb una torre de defensa del segle XVI. Encara es poden veure els murs i les antigues finestres, ara tapiades, que havien format part de les dependències de la foneria.

Es tracta d'un edifici de dues plantes amb sostre de teules a dues aigües. Destaquen finestres d'obertura vertical i una porta amb arc de mig punt.

En la banda occidental hi ha un mur on es veuen parts amb maons, pedra vista i arrebossat, i que envolta part de la finca.

Aquestes restes són el que queda d'una foneria que va funcionar entre 1861 i 1862. La societat "la Amistad" comptava amb dos ports per produir lingots de ferro, el combustible per fondre el material era la llenya de la zona, fet que va esdevenir el fracàs de l'empresa degut a la poca productivitat.